כלי סטרילי שהודח עם כלי חמץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/23 17:49 יא בניסן התשפג

שאלה

שלום וברכה,

יש לנו כלים שאינם בשימוש עם חמץ, למשל כלי שמאחסנים בתוכו סוכר, קפה וכו׳ שלא באו במגע עם חמץ.

אבל יתכן שהכלים הודחו פעם אחת במדיח כלים עם כלי החמץ. מה הדין? האם הם בולעים מהחמץ של שאר הכלים ויש להגעילם לפסח?

אנחנו אשכנזים. אשמח לקבל הסבר ופירוט לתשובה.

תודה רבה וחג שמח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא ברור שהיה חמץ במדיח בזמן שהכניסו בו את הכלים, ואין אלא נ"ט לפגם לפני פסח. וגם כעת שימוש הכלים הוא בקר ולא ישתמשו בהם בחם. על כן נראה שאין צורך להחמיר ואפשר לנקות ולהשתמש.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ