שאלות על מכירת החמץ

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/03/23 11:31 ט בניסן התשפג

שאלה

שלום,

ראיתי שיש מכירת חמץ באתר ולא ברור איך זה הולך.

1. מתי מוכרים את החמץ? הרי ממכירת החמץ לדעתי החמץ כבר של אדם אחר ולאכול אותו יכול להיות כמו גזל.

באתר כתוב שעד יום רביעי בבוקר נראה לי הם מוכרים. אבל לא כתוב מתי המכירה. כי אם המכירה היא בראשון בבוקר זה אוטמר שכבר בראשון בצהריים אסור לאכול מהחמץ. (למרות שבפועל גם ביום שלישי מותר).

2. מי שעושה מכירת חמץ באתר לא אמור לקבל הודעה במוצאי החג שהמכירה התבטלה אם תתבטל?

כי אחרת גם במוצאי החג אסור לאכול מהחמץ שנמכר. כי טכנית הוא לא שייך להם...

האם נותנים הודעה כזו לאחר צאת החג שמכירה מתבטלת אם אכן מתבטלת?

3. ראיתי ששאלו רב פה שאלה על הערב חג שני כבר ב20 ומשהו למרץ. אבל עוד לא היה ערב חג ראשון. ליל הסדר רק בשבוע הבא...

לא ברור.

תודה.

תשובה

שלום

1. כל המכירות חמץ חלות רק ביום רביעי.

2. לא. זה קורה ממילא, כי המכירה לא מומשה.

3. לא הבנתי בדיוק. יכול להיות ששאלו מראש, לא?

כל טוב ושבת שלום