קביעת מזוזה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/23 11:05 ז בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

ביחידת ההורים בביתי יש כניסה עם מזוזה, בהמשך יש פרוזדור של כמטר וחצי שמוביל לחדר שינה, אין משקופים מעץ לפתח זה אבל יש הנמכת תקרה. יש צורת פתח ללא משקוף מעץ. האם יש צורך במזוזה?ואם כן האם מותר ישירות לקבוע על הקיר

תודה זיוה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

משקוף מבטון הוא משקוף אפילו שאין עץ, אבל ניכר שיש משקוף. השאלה היא האם יש מזוזות או שזה סוף קיר ואז צריך להסתכל מתוך החדר על הפרוזדור אם רואים שתי מזוזות ומשקוף יש להניח מזוזה.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ