מוסרית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/23 20:46 כט באדר התשפג

שאלה

שלום הרב גלעד, יש שאלה שמעסיקה אותי לאחרונה ואשמח לעזרתך, האם ראוי ללכת לכנס תורני שמשתתף בו תלמיד חכם שיצאו עליו שמועות רעות? האם חובה למחות בדרך כלשהי על קיום כנס כזה?

אשמח ממש להתייחסות. ותודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שמועות רעות עלולות להיות שקרים. מי שמתחשב בהם חוטא בשמירת הלשון.

חייבים לפעול לפי אמת ולא לפי שמועות. יש דרכים לברר אמת. אפשר להתלונן במשטרה, יש פורום 'תקנה'. לאחרונה טיפל בית הדין של הרב אליהו בעניינים הדורשים בירור.

מסקנה: אין שום פסול בכנס תורני שמשתתף בו תלמיד חכם שיצאו עליו שמועות רעות.

חלילה למחות בדרך כלשהי - זו עלולה להיות הלבנת פנים!