הלכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/23 20:36 כט באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

התחלתי לשמור שבת בבית חילוני לפני חצי שנה ההורים שלי גרושים ובבית של אמא שלי אני לא מצליחה לכבות את האור שבמקרר בשבת ולכן אני לט נוגעת במקרר רציתי לשאול אם אמא שלי מוציאה אוכל בשבת מהררר מבלי שביקשתי ממנה מותר לי לאכול?

2. הבנתי שיש סקוץ מיוחד לשטוף את הכלים בשבת ושאסור עם סקוץ לשטוף בשבת זה נכון?אבל שמעתי גם שאסור לנקות את הכלים אם הם לצורכי יום חול

אם אחרי הקידוש אני לא משתמשת בכלים שוב לשבת אני לא יכולה לשטוף?

בדרך כלל יום אני משתדלת לשטוף כלים בבית ובשבת אמא שלי מבקשת ממני עזרה לשטוף כלים ואני לא יודעת אם אני יכולה לשטוף ולכן אני שואלת

3. האם צלחות מפלסטיק לערב שבת לקידוש מזלזל בקדושת השבת?

משום שאני יודעת שעדיף לפאר את השולחן והצלחות שיהיו מהודר לכבוד שבת קודש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. את לא יכולה ליהנות מחילול שבת של אחרים. לכן חייבים לפתור את בעיית האור במקרר. אפשר להתייעץ עם טכנאי מקררים איך להתמודד עם האור.

אני ביטלתי לגמרי את האור במקרר, הוצאתי את הנורה. ככה אין לי בעיה עם אור במקרר.

אם אמא שלך מרשה לך - את יכולה לסלק את הנורה לגמרי או לשחרר אותה תמיד ביום שישי.

2. בכל סופר של דתיים ('אושר עד' וכד') כמו גם בחנויות בשכונות דתיות אפשר למצוא ספוג שמתאים לשבת.

3. יש איסור להכין משבת ליום חול: לא מנקים בשבת כלים שבפעם הבאה ישתמשו בהם רק ביום חול. לכן שוטפים את הכלים של שבת במוצאי שבת. גם את יכולה לשטוף במוצאי שבת.

4. צלחות פלסטיק אינן זלזול בשלחן שבת. רבים מאוד משתמשים בצלחות פלסטיק בסעודות שבת.