הלכה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/03/23 00:17 ח בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול כמה שאלות

1. מה אני אמורה לעשות אם אני לא יודעת אם הפיצה שאני אוכלת זה מזונות או המוציא על מה לברך?

2. בקידוש אחרי שאוכלים אבא שלי מברך ברכת המזון ורק אני והוא בשולחן זה נחשב שהוא מוציא אותי לידי חובה או שכל אחד מאיתנו צריך לקרוא?

3. יש חלקים בתפילות בשבת בבית כנסת שאני רואה שהבנות לא עומדות וצריך אבל הבנתי שאם אני רוצה שאנשים יושבים עדיף לעשות כמוהם ולא להיות שונה בבית כנסת אחד שאני הולכת יש קטע שמסובבים גב וכולם עומדים

ובבית כנסת הבנים עומדים בלי לא לסובב גב והבנות חלק עומדות חלק יושבות

האם זה בסדר לעמוד מתי שלא רוב הבנות עומדות?

4. בתפילה בשבת בבית כנסת צריך לעמוד בקדיש? ויש כאלה שמשתחווים ביהא שמא רבה ואומרים את הקטע של יתברך ישתבח … צריך?

5. מותר לקדש בבוקר על יין מאתמול שהוסיפו קצת מים?

6. אם אני מתארחת בבית שלא שומר כשרות ולא מפריד בין בשר וחלב מותר לי לאכול שם? וגם לגבי פסח מותר לי לאכול ולהביא לי צלחת וסכום?

7. בשבת מותר להיות ליד מישהו שמעשן ולא לעשן

8. הבנתי שנשים ספרדיות מקבלות את השבת בהדלקת נרות ואחרי הדלקת נרות אני הולכת לבית כנסת ומתפללת גם מנחה של יום חול ואז קבלת שבת

לכן אני יכולה להדליק שאני מקבלת את השבת בבית כנסת ולא בהדלקת נרות כדי שאתפלל מנחה?

9. אני עושה חג פסח אצל משפחה

אני יכולה להדליק נר לפני חג פסח ואז לנסוע או להדליק שם?

10. מה שונה התפילות של פסח ליום חול צריך סידור של פסח ? או שאפשר מסידור רגיל

תשובה

שלום וברכה ותזכי למצוות,

1.

א. לבדוק אם כתוב על תעודת הכשרות.

ב. לשאול את המוכר ולנהוג לפי מה שיאמר לך.

ג. אם אחרי זה טעית - יצאת ידי חובה.

2. אפשר אם הוא מתכוון להוציא ידי חובה ואת מתכוונת לצאת ידי חובה כח נוהגים תימנים רבים. בימינו קושי הריכוז גדול ולכן עדיף שכל אחד יברך לעצמו אם אבא לא נפגע מכך

3. העיקר לנהוג בצניעות - אם כולם עומדים אז לא לשבת ואם כולם יושבים אז לא לעמוד.

אם חלק כך וחלק כך - תעשי כרצונך. העיקר לא להיות במצב בו רק את שונה מכולם.

בנים מסתובבים לאחור בד"כ בתפילת קבלת שבת, באמירת 'בואי כלה', וכן בבוקר בהוצאת ספר התורה כאשר מלווים אותו מארון הקודש לבימה.

4. לגבי עמידה בקדיש יש מנהגים שונים. אני אינני מכיר מנהג להשתחוות באמצע הקדיש.

5. כוס ברכה ששתו ממנה היא נפגמה. מתקנים אותה על ידי הוספת מעט יין ואז ניתן לקדש עליה מחדש.

6. לשאלה זו תתקשרי אלי הביתה 098987548 או שלחי ווטסאפ למספר שכבר כתבתי לך בעבר.

7. מותר את בודאי לא נהנית מכך שהוא מעשן. באופן כללי לא בריא, לא לעשן ולא לעמוד על יד המעשן.

8. את יכולה להתנות תנאי שאינך מקבלת שבת בהדלקה ואז לנסוע או להתפלל מנחה וכד'. אבל עליך להקפיד לקבל שבת בדיבור עוד לפני זמן השקיעה. דיבור = אמירת בואי כלה וכד'.

9. אפשר ותעשי תנאי לפני ההדלקה. אבל הרבה יותר נכון להדליק במקום בו את מתארחת.

מנר שבת ומנר חג צריך להנות מאור הנר.

10.יש בפסח תפילת שמונה עשרה של חג. במרבית המחזורים יש לקראת הסוף, תפילות לשלוש רגלים. זה נוסח .. התפילה בחגים, כך גם מתפללים בפסח.

בברכה דוד לוי