איך אפשר להמשיך להתחזק?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/23 12:14 כז באדר התשפג

שאלה

שלום לרב, רציתי לשאול

המשפחה והסביבה הקרובה שלי מסורתיים .. שומרים שבת, חגים,וכל זה.. אבל יש טלויזיה.. כן רואים תוכניות טלויזיה/כדורגל וכו

כן שומרים שירים של חילוניים ..

אני כן רוצה להתחזק יותר אבל תמיד שאני מנסה אני חוזרת לפעמים עוד יותר אחורה … להתרחק מכולם כמובן לא בא בחשבון

אז איך אפשרי? זה פשוט כל כך קשה .. מרגישה שכולם מסתכלים עלי מוזר

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן קשה מאוד להשתנות בתוך חברה ובתוך מציאות שאינה תומכת ואפילו מקשה על השינוי.

ממליץ על שני מאמצים:

1. למצוא חברה שתומכת בשינוי שאת מבקשת. למצוא מסגרת שבתוכה תרגישי שייכת ומקובלת. להגיע באופן קבוע לבית כנסת בשבתות. להשתתף בשיעורי תורה קבועים - כמה שאפשר.

2. לא לדרוש מעצמך יותר מדי. התנועה שאת מתארת: "מנסה וחוזרת אחורה" היא תוצאה של ציפיות גבוהות מדי. את צריכה לצעוד קדימה בצעדים זעירים. בכל פעם שאת מנסה להתחזק, תבחני היטב: "האם זו דרישה שאת מסוגלת להתמיד בה לנצח"? אם את לא בטוחה שתתמידי בכך, אל תצעדי את הצעד הזה אלא צעד יותר קטן. כדי להתחזק באמת צריך סבלנות רבה.

הדבר דומה לאדם שרוצה לטפס על הר. מי שממהר בעליה, יעצור חסר נשימה ולא ימשיך. מי שפוסע אט אט, מתקדם בקצב שלו, יגיע בסוף לפסגה.