האם יש צורך בכשרות לפסח לאגוזים ושקדים טבעי בשקית בהכשר לימי השנה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/03/23 23:37 כה באדר התשפג

שאלה

אנו נמצאים בשליחות בארה@ב לא מצליחה למצוא אגוזים למינהם טבעי עם כשרות לפסח ישנה כשרות ou.

דבר נוסף האם לירקות קפואים עם כשרות לימות השנה צריך גם כשל״פ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לגבי אגוזים טבעיים אין בעיה, רק לבדוק שאין בשקית דברים נוספים.

לגבי קפואים, צריך לדעת שזה כבר עובר תהליכים מסוימים, כגון: בישול הקפאה וכדו', וצריך לדעת את החומרים שמשתמשים בהם. אבל אם לא נמצא נראה שכיוון ובד"כ אין בחמרים אלו חמץ, כמו כן כל זה חומרים של ערב פסח וכבר נתבטלו ואין בזה חוזר וניעור שהרי זה לא יבש ביבש, על כן לא נאסר. בכו"א אין להקל אלא בשעת דחק.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ