השתתפות בחתונה בזמן ספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/03/23 06:31 כו באדר התשפג

שאלה

שלום כבודו

כבר נידברנו בעבר. בני יקירי חזר בתשובה, ואנחנו מכבדים וגם הוא אותנו, כול צד עושה השתדלות גדולה ברוך השם. לעצם העניין, משפחה קרובה מאוד, מחתנת את הבן בימי ספירת העומר,( חילונים ). הבן שלי נמצא במצב בעייתי, האם לקיים מצוות שמחת חתן וכלה, או כיבוד הלכות ספירת העומר.

זאת אכן שאלה של חילוני המנסה להבין את הסיטואציה. לתשובת הרב אודא. בבניין ירושלים ננוחם.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הדרך בה אתם הולכים, ועל הרצון לקשור את המשפחה כולה.

על רישום הנישואין במדינת ישראל אחראית הרבנות הראשית, דרך המועצות הדתיות. היא המופקדת על כך, והיא המאשרת או דוחה את התאריכים השונים.

משעה שחתונה זו אושרה ברישום הנישואין - מותר לבן שלכם להיות בחתונה זו, ואין בה הפרה של מנהגי ישראל.

כל טוב ושמחה גדולה