תרומה מהלב

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/06/23 09:27 יז בסיון התשפג

שאלה

אני תורמת כל מה שצריך, מעשרות וכו'.

אבל יש לי בעיה אחת שאני לא יודעת איך לפתור:

אני מרגישה ש90% מהתרומה הוא מהלב, אבל יש עוד 10% ממניע אגואיסטי. כל פעם שאני נותנת תרומה: לא יכולה שלא לעבור לי בראש המחשבה שעשיתי מצווה ושאחר כך זה יחזור אלי בדרך כלשהי.

איך מפסיקים את זה? צריך להפסיק את זה? הייתי רוצה לדעת לתת באמת מכל הלב, בלי לחשוב על זה אפילו.

תשובה

שלום לך

תזכי למצוות ואל תטרידי עצמך בכך .

ככלל אנו תורמים כי זו מצוות ה' ולא מסיבות אחרות. במרבית המצוות יש גם ענין אישי: הלומד תורה גם נהנה ללמוד דברים חדשים והשומר שבת גם מרוויח מנוחת הגוף וכד'

בהצלחה דוד לוי