חתונה חילונית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/03/23 06:22 כו באדר התשפג

שאלה

שלום לרב,

חבר קרוב מהעבודה מתחתן בעז"ה, אך בת הזוג שלו לא מוכנה להנשא דרך הרבנות, ולכן החופה לא תהיה דתית.

הבנתי ממנו שהם כן יעשו טקס דומה עם קידושין, 7 ברכות וכו אבל המחתן לא יהיה רב, אין כתובה עדים וכו.

בנוסף, החתונה תתקיים בתקופת איסור חיתון של חול המועד, וכמובן שהחתונה תהיה חילונית ומעורבת.

אשמח לדעת כיצד להתיחס גם במקרה הנ"ל כשהחתונה אינה דרך הרבנות וכן בכללי כלפי חתונות חילוניות.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשני חלקים:

חתונה זו היא שערורייה. היא בעייתית מאוד מבחינה הלכתית, והעובדה שהיא לא נערכת דרך הרבנות, ולא נרשמת ב"פנקסי הקהילה" עלולה לגרום בעיות גדולות מאוד בהמשך. על כן, יהיה זה נכון מצדך לא לבוא ל"חופה", ולא להכיר במה שאולי הוא כן נישואין לפי ההלכה ואולי לא.

אפשר לבוא לאחר מכן לכמה דקות, מצד "בין אדם לחבירו" והקירבה ביניכם, לאחל שיהיו לו ימים שמחים וכדו', ועל ידי כך לא להגביר שנאה ומתיחות בעם ישראל.

כל טוב