למידה עקיפה על הנצרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/03/23 06:08 כג באדר התשפג

שאלה

שלום הרב, לאחרונה אני מתעניין מאוד בדבריו של פרופסור ג'ון לנוקס המתעסק רבות בהוכחת קיומו של אלוקים בדרכים מדעיות ורציונליות.

שקלתי לרכוש את ספרו "can science explain everything?" אך לפני הרכישה גיליתי שהספר מכיל באחד מהפרקים גם רעיונות נוצריים (רובו של הספר עוסק בקיומו של אלוקים באופן כללי בלי קשר לדת מסוימת).

האם מותר לי לקרוא ספר זה למרות שהוא מכיל גם תכנים נוצריים?

(מטרת הקריאה היא חיזוק האמונה כמובן, אין לי עניין בחקירת הנצרות הכלולה בו).

תשובה

שלום וברכה

נראה מדרכם של גדולי ישראל שהם הכירו ולמדו את הנושאים האלה גם בספריהם של דתות אחרות, וכמובן עשו זאת לא כדי ללכת אחריהם חס ושלום, אלא כדי להתמודד עם האמור בהם, ולקנות האמת ממי שאמרה.

התשובה שלי אינה עוסקת דווקא בספר זה שאיני מכירו, כי אם ברמה העקרונית.

ובהזדמנות זו, אשמח שתקרא גם את https://bit.ly/3Hyo5qD מהאתר של ישיבת אורות שאול, שבו אני פורש את משנת אהבת ה'.

כל טוב ואמונה עמוקה