שעון חכם בעל מסך מגע בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/23 10:35 כד באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שעון חכם בעל מסך מגע שמציג את השעה באופן קבוע ללא צורך בלחיצה או נגיעה וללא צורך בהזזת היד. זה נקרא Always On Display.

אבל בנגיעות לא מכוונות, המסך עלול "להתעורר".

יש אופציה "לנעול" את המגע, כך שבעת הנגיעות הלא מכוונות, יוצג מנעול על המסך. אך עדיין הנגיעות משנות את התצוגה (מראות את המנעול).

האם אפשר לענוד שעון כזה בשבת?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר. כיוון שהכל שם פסיק רישה שלא נוח לאדם באסור דרבנן, ואין זה בכוונה כלל. על כן אפשר אבל אם אתה רואה שזה קורה מדי פעם, ראוי לא להשתמש.

שבת לשום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ