פיתרון חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/03/23 19:10 כ באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

חלמתי בצהרי יום שבת שאני נמצאת בבית הכנסת אליו אני הולכת כל שבת .זו היתה בית הכנסת של סבא שלי עליו בשלום.

בחלום אני נכנסת בשקט לבית הכנסת מגיעה לארון הקודש מנשקת אותו ומנסה למצוא את המושב של סבא שלי אני מוצאת את הכיסא בו חרוט שמו ומתמלאת עצב.פתאום אני מסתכלת שמאלה ואני רואה את סבא שלי ליידי שמח מאושר מחבק אותי ושר שירי שבת עם חיוך ענקי ואומר לי עשרי שתתעשרי (מלשון מעשרות ) .אני מסתכלת לראות אם האנשים סביבי רואים אותו אבל זו רק אני.

מתעוררת מהחלום עם חיוך

מה הדבר אומר ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הדבר אומר שיש לך זיכרונות מאוד מתוקים מסבא שלך. שאת מתגעגעת אליו ובטוחה שטוב לו בעולם העליון.

כל מה שקורה בחלום אלו מחשבות ודמיונות שלך. לכן החלום מעיד עליך, יש לך חיבור עמוק לבית הכנסת, ליום השבת, לפיוטים וגם למצוות צדקה.