האם גזירה מרחפת מעלינו?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/03/23 10:37 יז באדר התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

איתא בירושלמי (מועד קטן דף יא פרק ג הלכה א): זקן שאירע בו דבר אין מורידין אותו מגדולתו אלא אומרים לו (מלכים ב יד) הכבד ושב בביתך.

ואיתא בבבלי (מועד קטן יז א): תלמיד חכם שסרח אין מנדין אותו בפרהסיא, שנאמר (הושע ד): וכשלת היום וכשל גם נביא עמך לילה, כסהו כלילה.

שאלתי היא: מדוע לא מיחו חכמים בני זמנינו על ביזיונו של הרב ברלנד שאירע בו דבר?

וכן על נידויו של הרב יאשיהו פינטו שגלה למרוקו?

בתודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרב אברהם שפירא זצ"ל קבע בזמנו שבענייני ציבור צריכים לעסוק 'רבנים' ולא 'רבנצ'יקים'.

אני בקושי 'רבנצ'יק' - משתדל להדריך את הפונים אלי בעניינים פרטיים.

קטונתי מלקבוע בעניינים ציבורים נכבדים מהסוג שאתה מעלה בשאלתך.