אבלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/03/23 19:21 יב באדר התשפג

שאלה

לכיפה

שלום כבוד הרב גלעד שטרואס

ספר החינוך מצוה רסד - מצות ענין טומאת הכהנים לקרוביהם, ובכללה שיתאבלו כל אחד מישראל על ששה מקרוביו הידועים.

ודין שמועה רחוקה לאחר שלשים יום, שאין נוהגין אבילות אלא יום אחד, ואינו קורע, שהלכה כרבי מני דאמר הכי בגמרא משקין שם כ' ע"ב, אבל על אביו ועל אמו קורע

בבקשה דוגמא

תודה ממשה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לאחר השואה היו מקרים רבים כאלה לצערנו.

אדם חשב שלא נשארו לא אחים או בנים או הורים.

והנה מתוך מפגש עם אנשים שלא פגש או מתוך תעודות שנחשפות בפניו, מתברר לו שנותר אח או אב או בן - ששרד את השואה וחי בארץ אחרת.

אלא שלמרבית הצער, בן המשפחה הזה נפטר לאחרונה, לפני מספר חודשים או לפני מספר שנים.

כאשר שמועה כזאת מגיע לאזניו עליו לשבת עליו יום אחד.

אם השמועה היא על אביו אמו הוא גם קורע.