תיאורים אירוטיים שיר השירים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/06/23 16:22 יג בסיון התשפג

שאלה

שלום הרב

יש נושא שאשמח להבין,

בשיר השירים שנאמר כל ערב שבת חוזר תיאור מפורט וברוא על הגוף של האישה,

והנושא שהפריע לי במיוחד הוא התיאור החד של שדיה.

הייתי שמחה לדעת ולהבין יותר מה המשמעות של התיאורים ולמה הם ניתנים בצורה כזאת,

להבין את מטרת התיאורים הללו לדימויי השיר כשיר אהבה בין הקב"ה לעם ישראל וכו'

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אשמח מאוד אם תקראי את מאמרי "משל האהבה", לפחות את חלקו הראשון, כדי לעמוד על דרכם של הנביאים הרבים וספרי הכתובים בשימוש בשפת האהבה לתיאור הקשר בין הקב"ה ובין עם ישראל.

ואם תרצי להמשיך ולדון בשאלה זו - אנא כתבי שוב על בסיס התובנות האלה.

כל טוב ושבת שלום