שכר מצוות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/03/23 14:50 ט באדר התשפג

שאלה

שלום הרב שרלו,

כידוע יש שכר מוכר על מצוות כיבוד אב ואם. האם קיים על מצווה נוספת? ומה הטעם באי ידיעת שכר המצוות?

תודה רבה

י

תשובה

שלום וברכה

על מצווה הרבה יותר קלה נאמר שכר בתורה: "ספר דברים פרק כב

(ו) כִּי יִקָּרֵא קַן צִפּוֹר לְפָנֶיךָ בַּדֶּרֶךְ בְּכָל עֵץ אוֹ עַל הָאָרֶץ אֶפְרֹחִים אוֹ בֵיצִים וְהָאֵם רֹבֶצֶת עַל הָאֶפְרֹחִים אוֹ עַל הַבֵּיצִים לֹא תִקַּח הָאֵם עַל הַבָּנִים:

(ז) שַׁלֵּחַ תְּשַׁלַּח אֶת הָאֵם וְאֶת הַבָּנִים תִּקַּח לָךְ לְמַעַן יִיטַב לָךְ וְהַאֲרַכְתָּ יָמִים:"

חז"ל אכן ציינו שהנה על מצווה קלה שבקלות וחמורה שבחמורות יש את אותו שכר, כדי ללמד אותנו שאין אנו יודעים מתן שכרן של מצוות, אף על פי שאנו יודעים שעל המצווה כוחן יש שכר.

והם גם ביארו את הטעם: אילו היינו יודעים את שכר המצווה היינו רצים לקיים את המצוות עם השכר הגדול, ונוטשים אחרות. על כן, לא גילה לנו הקב"ה את מתן השכר של כל מצווה.

ואפשר גם לומר שכל זה נועד להרגיל אותנו לקיים את המצווה מצד עצמה, ולא מצד השכר שבה.

כל טוב ושמחה