שינוי שם משפחה לאחר החתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/02/23 20:05 א באדר התשפג

שאלה

ערב טוב,

אנחנו נשואים מספר חודשים ,ועדין כל אחד מאיתנו עם שם משפחה אחר

קשה לי מאוד לשנות לשם משפחה של בעלי משום שהוא בשפה אחרת (גרמנית) ונשמע לי גלותי ומנציח ארץ ושפה שלא הייתי רוצה להנציח. מצד שני לבעלי חשוב להשאר עם השם משפחה משום תחושת השייכות למשפחה ולכל המשפחה שנספתה בשואה. בנוסף כשהעלנו את נושא העיברות, הוריו הציגו שחשוב להם השם משפחה כמו שהוא.

שמירה על שני שמות המשפחה הוא לא ראלי כי לשנינו שמות ארוכים, אין לי בעיה לא לשמור על שם נעורי.

נשמח לשמוע עצה או רעיון לפתרון לקושי הזה שמקשה עלינו מאוד

תודה רבה וחודש טוב

תשובה

שלום וברכה

זו החלטה שלכם.

וקשת האפשרויות כמובן פתוחה לפניכם.

רבים תרגמו את שם המשפחה לעברית. אני מבין שהדבר אינו מתאים להורי בעלך.

אולי הטוב ביותר בנתיים הוא להישאר עם שני שמות משפחה, עד שתמצאו דרך טובה יותר. לא את כל הנושאים צריכים לפתור בחודשים הראשונים של הנישואין....

כל טוב וחיים טובים ומאושרים