מה מצופה מבחורה היוצאת לשידוכים לדעת על היהדות?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/02/23 07:59 כו בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, מה מצופה מבחורה דתיה לאומית היוצאת לשידוכים ובאופן כללי לבת ישראל , לדעת מבחינת תנך היסטורית העם היהודי, מצוות, הלכות, הבית היהודי ועוד

אם יש ספרים מומלצים שמהם אפשר ללמוד ולהחכים בנושאים אלו.

לפעמים מרגישה שיש לי חוסר בידע או ביסוס בנושאים שונים שבהם הייתי רוצה להעמיק

תודה מראש

תשובה

שלום

הדברים שצריכים ללמוד ולדעת לא קשורים דווקא לשידוכים, אלא לעצם היותך יהודיה, אבל בוודאי שיש להם השפעה על הבית שבע"ה תקימי בקרוב ועל חינוך ילדייך.

אני מאוד ממליץ לקבוע זמן קבוע ביום ללימוד, אפילו אם זה זמן קצר, לפי היכולת.

אני מציע להתחיל ללמוד את הדברים הבאים:

תורה - בשבתות ללמוד את פרשת השבוע עם רש"י

נביאים וכתובים - להתחיל מיהושע ולהתקדם. ללמוד עם פירוש מצודת דוד או רש"י.

הלכה - ההלכות שנדרשות לאדם במהלך חייו, ובמיוחד הלכות שבת (ללמוד בשבת - 'שמירת שבת כהלכתה' לאשכנזים, ו'ילקוט יוסף' או ספר 'מאמר מרדכי' של הרב אליהו לספרדים), הלכות ברכות, הלכות כשרות, הלכות חגים (לקראת החגים כמובן. יש למשל סדרת חוברות של הרב יעקב אריאל 'אוהלי הלכה'), ואחרי אירוסין הלכות טהרת הבית.

יש כל מיני ספרי הלכה נגישים ובהירים. אפשר למצוא בחנויות ספרי קודש. אפשר ורצוי לקבוע לימוד בספר 'קיצור שולחן ערוך'.

אמונה ומוסר - מאוד חשוב ללמוד אמונה ויראת שמים. אני מציע להתחיל מ'הקדמות הרמב"ם לפירוש המשנה' (הקדמה לפירוש המשנה, הקדמה לפרק חלק ו'שמונה פרקים' - הקדמה למסכת אבות), ואת הספר החשוב 'מסילת ישרים'.

אשרייך על הרצון להתקדם ולגדול

בהצלחה רבה