מעשר כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/02/23 22:20 כז בשבט התשפג

שאלה

שלום הרב,

את מעשר הכספים צריך לתת החל מסכום שאפשר להתקיים ממנו שנה.

שאלותיי הם:

א. האם נכון הדבר? ומהו הסכום הזה כיום?

ב. לצערי לא הפרשתי כספי מעשר כמו שצריך כל חיי, ואני רוצה לתת מעשר על הכסף שהייתי צריך לתרום עד כה ולכן חשוב לי לדעת את סכום הכסף שממנו צריך להתחיל לתרום (כדי לתרום על מה שהייתי צריך).

תודה מראש לכבוד הרב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. חיוב מעשר כספים היום הוא כמנהג חשוב וראוי לעשותו, אבל נראה שמי שלא נתן איננו בעל חוב ואיננו צריך לעשות חשבונות העבר.

ב. אין סכום לחיוב, אלא כל אדם שנשארת לו הכנסה לאחר ניכוי הוצאות ישירות נותן מעשר כספים, אם לא נשאר לו אין חיוב לתת מעשר כספים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ