גזל - שימוש בעגלות סופר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/02/23 12:48 כד בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לנו בבית עגלת סופר אפילו 2 .

במשך הרבה זמן הייתי יורדת כך עם שקיות לזבל ,או עוזרת להורים להעלות כך קניות.

עד שנפל לי האסימון ( לא רוצה להיתמם מדי כי כנראה שהבנתי זאת קודם אבל לא חשבתי על כך).

מדובר בגזל חמור!!!!

אני אחת שאפילו שקית זבל לא תיקח מבלי לשלם 10 אג במקומות שצריך.

אני כמובן אפסיק בלי נדר להשתמש בעגלות אלו.

השאלה מה האחריות שלי לדבר? אני כמובן לא גנבתי אותן מהסופר (כנראה שמצאו אותן ברחוב ,אבל אני לא באמת יודעת). מעבר מלומר שאסור להשתמש בזה,ושאני לא אעיזר בזה כי זה רכוש גנוב.

מה עלי לעשות? האם אני צריכה ללכת לסופר ולדווח על כך שהשתמשתי בהן? לומר למשטרה? להחזיר כסף?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

אכן, אסור להשתמש בעגלות אלה. בדיעבד, אין את חייבת לדווח או לשלם על כך, אולם כן מוטלת עלייך אחריות להודיע לסופר שהעגלות שם, ולקיים בכך מצוות השבת אבידה.

אני מנצל את ההזדמנות ששאלתך החשובה מזמנת לעורר את כולם שלא להשתמש בעגלות מעין אלה, כי זה גזל של בעלי הסופר, ולקיים את מצוות השבת אבידה בהודעה לסופר היכן העגלות נמצאות. כך צריכים להתנהל על פי ההלכה.

כל טוב וחיזוק