העברת עץ פרי - עורלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/02/23 11:02 כג בשבט התשפג

שאלה

שלום וברכה,

לעניין עורלה, ברצוני לדעת מהי הדרך הטובה לגדל עץ פרי במיכל שעשוי בעתיד לעבור למקום אחר -

אנחנו מתגוררים בשכירות בדירת קרקע עם גינה וברצוננו לגדל עצי פרי במיכלים כך שבמצב בו נעבור דירה נוכל לקחת אותם איתנו.

רצינו לשאול כיצד נכון לגדל אותם על מנת שלא נידרש למנות שנות עורלה מההתחלה?

האם שיהיו במיכל נקוב ישירות על האדמה או שיהיו במיכל נקוב עם כלי מתחתיו? או כל דרך אחרת שהיא הטובה ביותר מבחינה הלכתית.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צדקת בדבריך, יש לשים בכלי חרס שיש בו נקב שקוטרו 2.5ס"מ. או מספר חורים קטנים ולשים את הכלי עם הנקב על האדמה או ממש מול האדמה. כך שאי"ה כשתעברו תקחו את הכלי הגדול ותכניסו לקרקע בבית הקבע שלכם, אי"ה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ