שיניי מין אצל גברים כאשר יש אייבר קטן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/02/23 11:27 כג בשבט התשפג

שאלה

קצת ראיתי בהלכה שיש איזה איסור סירוס אייבר מינו של הגבר . אז קצת חשבתי ואמרתי אוקי מה אם אייבר מינו של הגבר הוא קטן מה ממוצא מי מה שידוע כיום אין שום טכנולגיה להגדלת איבר המין , ולרוב גברים אם אייבר מין קטן או זהיר מרגישים קצת לא גברים ואפילו נשיים באיזה שהוא אופן . ה

היום ב2023 גבר שיש לו אייבר מיו קטן דיי מנודה מהחברה מהנורמה במצב כזה מה שניקרא אייבר מינו לא פעיל כלומר אף אישה לא באמת תסופק וכודומה

האם אז יש אפשרות לחרוג ולאפשר לאדם לעשות שינוי במידה וכן מי יקבע מה הגודל הנכון ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין שום היתר לעשות סירוס של איש או אישה ואפילו בע"ח אין לסרס, הקב"ה ברא עולם מתוקן ואין מקום לשינויים יסודיים כאלה. (אפשר לצבוע שער, לסדר גבות וכו'). אדם שהוא יצור אנושי איננו יכול לקבוע דברים בלתי הפיכים. לגבי שאלתך יש היום יועצים לעניינים כאלו שיכולים לשפר ויש דברים ששייכים למשקל האדם ועוד דברים, כך שבמדע הכללי זה דבר שלא מצוי. אבל אפשר להתייעץ עם רופא מומחה או אורולוג כיצד אפשר לשפר את הדבר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ