חיות מחמד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/02/23 13:55 כג בשבט התשפג

שאלה

שלום לרב, אני הרבה זמן מנסה לשכנע את אימי לאמץ כלב, אך היא טוענת שלדעתה יש בכך בעיה הלכתית (אנחנו גרים בביניין ואמא אומרת שהכלב יכול להפריע לשכנים)...

אני מעונינת לאמץ כלב שעשוע, קטן, פודל מאוד בובתי ולא כלב גדול המיועד להגנה(גם אם הכלבים מהסוג הזה נובחים, הרעש לא חזק מפני גודלם..)

אז רציתי לדעת, האם מותר או לא??

תשובה

שלום

קודם כל, לגבי מה שקורה בבית, מי שקובע זה ההורים כמובן.

לעניין עצם גידול הכלב, להלכה אסור לגדל כלב רע, כלומר שמזיק או מפחיד או מצער אנשים, ואם הוא נצרך לשמירה הוא חייב להיות קשור.

ולכן בכלב קטן שאיננו מפחיד אנשים ולא מזיק, אין איסור הלכתי.

חשוב לזכור, שיש רבים שבמהלך הדורות נמנעו מלגדל כלב גם מטעמים רוחניים, ולכן גם השיקול הזה יכול להילקח בחשבון, גם אם אין איסור הלכתי.

כל טוב