פיקוח נפש וקיימות - תחבורה ציבורית בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/02/23 13:06 כד בשבט התשפג

שאלה

שלום הרב שרלו,

אני עוקב אחרי פועלך ודבריך בנושא משבר האקלים. אמרת מספר פעמים שמדובר בדבר שיכול להשפיע על חיים רבים. האם יכול להתקיים דיון של תחבורה ציבורית בשבת (למי שמעוניין) שאחד הנימוקים בעד הוא עניין הפחתת זיהום האוויר ומספר המכוניות על הכביש?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אילו היה מדובר בפיקוח נפש מיידי שנפתר על ידי תחבורה ציבורית בשבת - היה מקום לקיים את הדיון.

אולם, אין מקום לפתוח בו כיום מהרבה סיבות: דווקא בשבת הזיהום ומספר המכוניות הוא פחות; אפשר וחובה לפתור את הבעיה הזו על ידי המשך שמירת ברית היום הקודש ואי נסיעה בשבת בכלל, וכדו׳.

על כן, אני מעריך שהדיון הזה כלל לא ייפתח

כל טוב