הדרכה בעבודת השם - תפילה מול גיוס

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/02/23 06:44 כא בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

שעת מועד הגיוס שלי היא 7:30, ביקשתי מהם לשנות את השעה לשעה יותר מאוחרת מכיוון שהזמן שלוקח לי להתפלל שחרית הוא שעה וחצי פלוס מינוס, והם לא שינו, מה עלי לעשות? המרחק בין מקום מגוריי למקום ההתייצבות הוא בשיעור של שעה פלוס מינוס, איני יכול להגיע בזמן, כמובן שאני יכול לאחר, אבל אני חושש לעבודת השם שלי, אני רוצה תמיד להתפלל במניין, להיות בכל שבת בבית כי ההורים שלי מצטערים שאני לא נוכח, במיוחד בשבת, ראיתי שנותנים לחיילים להתפלל 40 דקות ובימי שני וחמישי 50 דקות ובשבת שעתיים (או שעתיים וחצי), אני לא יכול לעמוד בקצב הזה, אני חושש שאם אלך לצבא עבודת השם שלי תיפגע, מה עלי לעשות במקרה שלא יתנו לי פטור?

נ.ב הייתי בישיבה ויצאתי ממנה כך שאין אפשרות ללכת לישיבה אחרת

תשובה

שלום וברכה

יישר כוחך על דרכך.

אני מציע לבחון דרך הסתכלות אחרת לגמרי על הסוגיה:

יש הלכה בישראל. ההלכה קובעת כי יש מצוות שצריך לקיים, והם עבודת ה' שלנו.

השרות בצבא הוא מצווה גדולה, להיות שותף בעזרת ישראל מיד צר, בכיבוש ארץ ישראל והחזקתה, ואנחנו מצווים על פי התורה לעשות אותו. לא זו בלבד, אלא שהוא גם יסוד מוסרי התורה עצמה כתבה עליו "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה".

עולה אפוא כי עבודת ה' שלך היא הגיוס שלך, ושם נמצאת החובה המצוותית המוטלת עליך.

אין מדובר בפגיעה בעבודת ה' כי אם בקיומה.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב, ה' ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם