שמיעת שירים באנגלית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/02/23 19:13 יד בשבט התשפג

שאלה

היי לרב,רציתי לשאול למה אסור לשמוע שירים באנגלית? כיף לי להקשיב לשירים בשפה הזאת.. אשמח שתסביר איפה כתוב בתורה שזה אסור .. תודה (:

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין שום בעיה ואין שום איסור לשמוע שירים בכל שפה: ערבית - אנגלית - צרפתית... כל השפות כשרות לשירים.

אבל!!!

יש איסור ברור לשמוע שירים שיש בהם מילים לא ראויות - מילים שמשפיעות על הלב והמח, בכך אין שום הבדל בין שפה לשפה.

הכי חמור לשמוע שירים 'לא כשרים' בעברית - מפני שהם משפיעים על הרגש והשכל.

איסור זה נכון בכל שפה - שירים שהמילים שלהם מבטאות מחשבות או רגשות שפוגעים במידות הטובות - פסולים לחלוטין.