קשר בין נשים לפני חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/02/23 10:27 טו בשבט התשפג

שאלה

שלום רב,

שואלת עבור חברה.

(סליחה מראש על השאלה האישית מידי)

חברתי היתה בקשר עם אישה במשך שנה בערך (הכולל גם יחסי מין בינהן). היא ניתקה איתה קשר לגמרי. חשוב לציין שהיא היתה עם מישהי אחת בלבד ולא היתה עם אף גבר.

היא רוצה עכשיו לצאת לדייטים עם בחורים ויש לה מספר שאלות בנושא.

1). האם היא נחשבת לבתולה לפי ההלכה?

2). האם היא צריכה לספר לבחור בדייט על כך? ( במידה והקשר מתקדם...) האם חובה לספר לפי ההלכה? מה ההנהגה הראויה בנושא?

יש לציין שהיא מתחרטת על כך ועשתה תשובה.

אשמח לתשובות בנושא ושהשאלה תשאר אנונימית.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה ורגישה מאוד מאוד.

א. הבחורה נחשבת כבתולה על פי ההלכה.

ב. בנושא סיפור לבחור - יש שתי דעות רבניות בנושא זה. האחת טוענות כי אם היא כבר לא נמצאת כלל וכלל בקשר עם נשים, והיא שבה בתשובה על כך, ואין לה ספק כי זה לא יתפרץ בהמשך - מותר לה להסתיר את הדבר. השניה, שאני קרוב אליה הרבה יותר, הוא שבני זוג לא מסתירים האחד מהשני דברים. יש שלב בקשר המתקדם שבו מדברים גם על הצללים שבתוכם הם חיו. זו הפתיחות הראויה בין בני הזוג, והם יכולים לחיות גם כשהם מודעים מאוד לכך שהם לא מושלמים.

גם מבחינה הלכתית ומוסרית זה הרבה יותר ׳גלאט׳.

כל טוב