רגשות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/02/23 00:23 יד בשבט התשפג

שאלה

לפני כ-4 חודשים איבדתי סבא שלי ... ובלוויה משהו השתנה , אני לא מצליחה לבכות יותר , להראות אהבה או אכפתיות, רק כעס . אני וחבר שלי נפרדנו , איבדתי חברים , ואני לא מצליחה לבכות , לא משנה כמה אני עצובה , זה מרגיש כאילו לא אכפת לי , אני איבדתי את סבא שלי ואת עצמי באותו היום , אני רוצה את היכולת לבכות לחייך לשמוח שוב , אני קרת לב בלי רגשות חוץ מכעס . למה הקדוש ברוך הוא לכך לי את היכולת להרגיש כל דבר והשאיר רק את הכעס , אני מתגעגעת לאליה שהייתי , לפחות אז היה לי קצת יותר מרגשות של אחרים אבל אני פשוט אגואיסטית עכשיו. אני שונאת את עצמי בגלל זה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלות כאלו יש להפנות לאנשי מקצוע בבריאות הנפש של האדם. שהם יודעים בתורת הנפש וסיבוכיה ויש להם פתרונות. רבנים אין להם את הידע הדרוש לעזור בשאלות אלו. על כן תבררי אצל מי איזה רופא כדאי לטפל בשאלה בהקדם. זאת שאלה שצריכה טיפול יסודי.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכוחן התורה והארץ