החלפת מקום עבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/02/23 16:57 יא בשבט התשפג

שאלה

שלום רב,

אני עומדת בפני שתי אפשרויות בחירה של החלפת מקום עבודה ואיני יודעת מה לעשות. אני עובדת כרגע במשרדים בבת ים (אני גרה בחולון), אך החברה שבה אני עובדת עוברת בקרוב לפתח תקווה, שזה דיי רחוק עבורי, מה גם שתנאי העסקה והשכר נשארים אותו הדבר (ולזמנים של היום המשכורת שאני מקבלת לא מספיקה לי לסגור את החודש, יש לי ברוך השם משפחה גדולה) לכן בימים האחרונים חיפשתי עבודה חדשה ולפניי ניצבו שתי אפשרויות- האחת, מקום עבודה בגבול רמת גן-בני ברק, שבו המשכורת שאותה מציעים לי גבוהה משמעותית מהמשכורת שלי כרגע, אך החברה היא חברה יחסית חדשה בשוק וזה מעורר בי חששות לגבי היציבות של החברה הזאת. האופציה השניה - חצי משרה בתל השומר (עם תנאי עבודה טובים) אך מכיוון שהשכר יחסית נמוך לא תהיה לי ברירה אלא בנוסף לעבודה הזאת גם להמשיך בחברה שאני נמצאת בה כרגע ולעבור לפתח תקווה. איני יודעת מה לעשות כרגע ואשמח לכול עצה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

החששות שלך לחוסר היציבות של החברה החדשה נראים לי מוצדקים.

עדיף להתאמץ ולשמור על יציבות כלכלית ולא להיכנס לסיכונים שעלולים להשאיר אותך מובטלת.

אפשר לקוות שאחרי תקופה מסוימת בתל השומר, תמצא אפשרות להרחיב את המשרה שלך שם ואז תכולי לוותר על העבודה בפתח תקווה.

אני מאמין שבנוסף למאמצים המעשיים - גם תפילה עוזרת.

בהצלחה!