שלום כבוד הרב , האם לצפות בתוכנית בישול שלעיתים מבשלים בשר וחלב יש משום איסור הנאה ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/02/23 08:05 יב בשבט התשפג

שאלה

האם לצפות בתוכנית ריאלטי של בישול שלעיתים המתמודדים מבשלים בשר וחלב יש איסור ״הנאה״ ובכלל מה הכללים לאיסור הנאה בלא תבשל גדי בחלב איתו .

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה המעניינת.

מבחינה הלכתית זו אינה נחשבת כאיסור הנאה מבישול בשר בחלב. איסור ההנאה ההלכתי הוא כאשר נהנים פיזית מהתבשיל, וכאן לא נהנים לא מהתבשיל, לא ממכירתו וכדו'.

מבחינה נפשית - הדבר תלוי בדרכים שונות בעבודת ה'. יש הנמנעים מלראות כל מקום שבו מופרת הברית בינינו ובין הקב"ה כדי שלא לדרדר את רגישות הנפש; יש המתבוננים בכל דבר שקיים בעולם, ומפיקים ממנו את מה שהם מבקשים. זו הכרעה שלך באיזו דרך רוחנית ללכת.

כל טוב