האם זו גניבה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/02/23 18:22 יח בשבט התשפג

שאלה

שלום וברכה אל כבוד הרב

אני ואחי הקטן משתמשים ביוטיוב בטלפון ולאחרונה יש שם פרסומות מאוד לא צנועות.

בשל כך, אחי הקטן שמבין בנבכי הטכנולוגיה מצא דרך בה קיבלנו "יוטיוב פרימיום" בחינם, כששירות זה בדרך כלל זהעולה כ-20 שקל לחודש.

אנו משתמשים בדבר בעיקר רק בכדי לחסום פרסומות שרובן לא צנועות.

האם מבחינת ההלכה מדובר בגניבה ותו לא? או שלפנים משורת הדין, מכיוון שהגענו אל השירות הזה רק בכדי שהוא יחסום פרסומות לא צנועת יש מקום להקל?

אני בטוח שמבחינה הלכתית הכי טובה שלא לראות יוטיוב בכלל ולעסוק כמה שיותר בתורה ברם, לא נתנה התורה למלאכי השרת ולכן הפנתי את השאלה אליך.

תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על הרצון, על היוזמה ועל ההתמודדות עם אחד התהומות הגדולים הקיימים במרחב הקיברנטי.

ואף על פי כן, אין לנו רשות לגזול את יוטיוב, גם כאשר המניעים שלנו מצוינים.

זה 'רכוש' שלהם, ואין לנו אלא לשלם את המחיר הנדרש.

כל טוב ויישר כוח על השאלה