אזכרה לאמי שנפטרה באדר א שנה שעברה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/01/23 08:36 ד בשבט התשפג

שאלה

שלום,

אמי ז"ל נפטרה בט' באדר א' התשפ"ב (שנה שעברה), ותכננתי לקיים את אזכרת ה-11 חודשים השנה בט' בשבט (שבוע הבא), ואת אזכרת השנה בט' באדר התשפ"ג, אבל אז התברר לי שטעיתי ולא לקחתי בחשבון את החודש הנוסף שצריך לספור בשנת הפטירה המעוברת (אדר ב') וכך יצא, לצערי הרב, שכבר פספסתי את אזכרת ה-11 חודשים שהייתי צריך לקיים בט' בטבת, ונותר לי בעצם לקיים את אזכרת השנה בט' בשבט.

יש לי כמה שאלות:

- האם הדברים שכתבתי נכונים?

- האם איאלץ להסתפק באזכרת השנה עקב פספוס אזכרת ה-11 חודשים בתום לב?

- ‏ אם יום האזכרה של השנה חל בט' בשבט (יום שלישי) נוכל לדחות את האזכרה בבית העלמין לי"ב בשבט (יום שישי בבוקר)?

- ‏האם במקרה של פטירה בשנה מעוברת (אדר א בשנה שעברה), צריך לקיים אזכרה גם לאחר 13 חודשים, כלומר גם בט' באדר (הרגיל) השנה?

- ‏עד מתי אני צריך לקרוא קדיש? עד ט' בשבט (שנה)? או עד ט' באדר (13 חודשים)?

חשוב לי לציין שאנחנו באים ממשפחה חילונית-מסורתית (לכן גם לא בקיאים בהלכות הקשורות לאבלות ובכלל), וכן מיוצאי עדות המזרח, ואודה להמלצות המותאמות לרקע הזה.

תודה מראש למשיבים

תשובה

בסד

שלום וברכה

בני אשכנז נוהגים יב חודש דהיינו ט שבט וגם ט אדר שהו יום השנה.

עדיף לעשות ביום שלישי אם אין אפשרות דוחים ליום שישי.

קדיש יש להפסיק כבר עכשיו.

תנוחם מהשמים

יהודההלוי עמיחי