אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/01/23 10:24 ג בשבט התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני רוצה להתחזק באמונה, איך אני מצליח לחזק את האמונה והידיעה שאין אף אחד בעולם אלא רק בורא עולם?

איך אני מאמין שכל מה שקורה הוא מהשם ולטובה?

תשובה

שלום

אני מאוד ממליץ להשקיע בלימודי אמונה, גם בשמיעת שיעורים (עדיף באופן פיזי במקום שנוח לך, ואם לא אז ברשת), וגם בלימוד מתוך ספרי אמונה (עדיף בחברותא, ואם לא, אז גם לבד) - יש הרבה מאוד ספרים טובים וצריך למצוא את מה שמתאים לנפשך מבחינת הסגנון. גם ספרים מהדורות הקודמים כמו חובבות הלבבות, הקדמות הרמב"ם לפירוש המשנה, מסילת ישרים, ועוד, וגם ספרים מהדורות האחרונים, כמו מכתב מאליהו, ספרי הרב וולבה, הרב אבינר, הרב פיירמן, הרב זמיר כהן, ועוד ועוד.

בהצלחה רבה