נידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/01/23 13:22 ב בשבט התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום שוב, שאלתי על הנידה בעבר כדין תורה וענית לי.

מבקשת לשאול אם מחליטה ללכת למקווה ביום השמיני או לקחת עוד יומיים מקדם הגנה . האם זה אפשררי

מרגיש לי שהרחקה הזאת לא עושה טוב לי ולבעלי וגם מנסים להביא ילד שלישי לעולם כבר יותר משנתיים . לא הולכת לטיפולים לא רוצים .

אני נקייה אחרי חמישב ימים ובטח ביום השמיני . רוצה ללכת ביום השמיני יכולה לומר לבלנית

תשובה

שלום

ההלכה היא כמו שכתבתי שאחרי שפוסק הדם (ולפחות חמישה ימים אחרי שהתחיל) צריך למנות שבעה נקיים.

אם יש מקרה ספציפי, ובוודאי כשיש קושי להיכנס להריון, אני ממש מבקש וממליץ להתקשר למכון פוע"ה (02-6515050) ולדבר עם אחד הרבנים המשיבים.

בע"ה בהצלחה רבה