גר עם גויה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/01/23 09:56 ב בשבט התשפג

שאלה

לפני כ15 שנה הכרתי גויה הייתי בסוף כח הגברא רציתי לבדוק אולי לרפא את כח הגברא שדעך, הפריע לי מאד החיים ביחד כיוון שאני ירא שמים בשום שלב לא חשבנו על חתונה אנחנו עדיין ביחד אבל למעלה מכ 10 שנים אין לי משיכה מינית בכלל ואין מגע בשרים,החלטתי לעשות תשובה ולתקן כיוון שרציתי להיות שלם לעצמי ולשואלים שהיא ואני יחד על תקן של ידידים בלבד בלבד עזרתי לה והיא עזרה לי כאשר הייתי חולה,אך האמת למראית עין עדיין מפריע לי אולם המצפון שלי לא מקל עלי לשלוח אותה ריקם,אני מרגיש כלפי השם יותר שלם מאשר כלפי האדם בגלל מראית העין,שאלה האם אנחנו יכולים להמשיך לגור יחד על תקן של מטפלת בלבד.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המקרה שאתה מעלה הוא מסובך הלכתית ורגשית, כפי שהטבת לכתוב. הדרך היחידה שאפשר לראות זה אם הגב' תהיה מוכנה לעבור גיור אמיתי, ואז אפשר לפתור את הבעיה.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ