רכב שהושבת בעקבות תאונה עצמית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/01/23 00:23 ג בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה בנוגע לתאונה עצמית שעברתי

ואני אשמח לדעת מה דעת התורה בנושא.

במידה והמעסיק שלי לשעבר הביא לי רכב עם הרבה קילומטראז ,ובדרך חזור מהעבודה בעודי נוסעת בנתיב הימני הרכב סטה לי מהנתיב וכשניסיתי ליישר אותו הוא פשוט התחיל להסתחרר לי עד שנעצר, וכתוצאה מהתאונה הרכב הושבת. האם למעסיק הקודם יש צד לבוא לבקש ממני כסף על הרכב הזה ,למרות שהוא לא היה כשיר ב100 אחוז לנסיעה וגם מסתבר שלמרות שהוא אמר לי שאני מבוטחת עליו בסוף התברר שזה לא היה נכון אומנם היה ביטוח אבל לא לגיל שלי. ברוך השם פיזית ניצלתי בנס אבל השאלה אם מבחינת ההלכה אני מחוייבת לשלם לו, או שבגלל כל הסיבות הנ״ל לא הוא מצידו טוען שזאת אשמתי הבלעדית ושיכלתי לבחור לא לעלות על הרכב אם אני חושבת שהוא לא בטוח

יצא לי לבדוק את העניין מבחינה משפטית, ובמקרה הזה אין לו כל עילה לבקש ממנו שום סכום כלשהו, היות והוא לא נתן לי חוזה עבודה או משהו כזה .

אבל יותר חשוב לי לשמוע מה ההלכה בנושא

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כידוע בדיני חו"מ אי אפשר לפסוק ללא שמיעת הצד השני. כך שאין כאן פסיקה הלכתית, אלא על פי הנתונים שאת כותבת, יתכן שהוא יטען טענות אחרות. על כן אין טעם להאריך בדברים אלו.

א. השאלה מדוע הרבב הסתחרר, צריך למצות את הטענות.

ב. האם אמנם הוא לא היה 100% כפי שכתבת. יש להבין מדוע לא היה מאה אחוז, והאם הבעלים המחקורי ידע על בעיות אלו.

ג. מדוע הוא נתן לך לנהוג כשאין לרכב ביטוח.

יש עוד הרבה שאלות, על כן צריך לשמוע את שני הצדדים ואז להכריע.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ