מכנסיים לנשים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/01/23 20:43 כו בטבת התשפג

שאלה

צהריים טובים הרב,

אני מתעניינת בשאלה שעסקתי בה המון בנושא מכנסיים לנשים.

יש בנות דתיות שהולכות עם חצאיות קצרות וצמודות והשאלה שלי היא האם עדיף ללבוש מכנסיים רחבות או חצאיות קצרות?

בתודה מראש

תשובה

שלום

הסיבה שמכנסיים נאסרו לבנות היא בגלל צורת הבגד הזו, שעניינה ההפרדה שבין הרגליים. הצורה הזאת איננה צנועה. נכון שאם המכנסיים היו מאוד רחבים, זה כבר היה פחות בעייתי, אבל איפה נמצא בדיוק הקו שמפריד בין הבעייתי למה שלא.

לגבי היחס בין מכנסיים לחצאית קצרה - אכן לפעמים מכנסיים, ובמיוחד מכנסיים רחבים, הן בעיה פחות חמורה מאשר חצאית קצרה, אבל זה לא שמכנסיים מותרים.

כל טוב