טבילה כשרה ממי באר שנשאבו והובלו על ידי צינור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/23 00:10 כו בטבת התשפג

שאלה

מהבאר המים נשאבים על ידי משאבה חשמלית ישירות למיכל אטום בגובה 2 מטר מעל האדמה, ממנו הם ממשיכים על ידי צינור מטר מתחת לאדמה ומשם למקווה.

משגיחים שבמקווה יהיו יותר מ 40 סאה של מי גשמים, אליהם מזרימים מי באר מחוממים בצינור מלמעלה ויש פילטר שמסנן את מי הגשמים בתוך המקווה.

האם זה נחשב מקווה כשר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם יש במקווה 40 סאה מי גשמים, והנוספים הם בהמשכה המקווה כשר. הפלטר במקווה איננו גורע רק שומר על הנקיון.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ