שם השם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/23 08:30 כג בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי שאלה, למה אומרים את כל שמות השם כפי שהם כתובים במהלך תפילה וכדומה (שם אדנות, אלוקים ועוד) אבל את שם הוי״ה לא אומרים והוגים כמו שהוא נשמע אלה אומרים אדני? למה דווקא את השם הזה לא אומרים ומה המקור לכך?

תודה רבה! התשובות שלך תמיד עוזרות לי מאוד!

תשובה

שלום וברכה

יש לשאלה זו תשובות שונות.

העיקרית שבהן היא העובדה ששם הוי"ה הוא שמו ה"פרטי" של הקב"ה. שאר השמות מתארים דרכי התגלות שונות - בחסד, בדין וכדו' - אולם "אהיה אשר אהיה" שבדיוק קראנו בפרשת השבוע מלמד שהשם המפורש בעל ארבע אותיות של הקב"ה (יש שמות מפורשים מפורטים יותר) הוא הוא השם הכולל את כל השמות, ועל כן אותו אין אנו אומרים כלל.

כל טוב