תיקון היסוד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/23 00:07 יט בטבת התשפג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

האם כדאי ללכת מחר לתיקון ברית היסוד? שכן חזרתי בתשובה ואם התפילה היא קבלית אני לא מספיק ברמה רוחנית נאותה להשתתף בה.

וכבר קרא שקראתי זוהר בחוק לישראל או שמעתי דרשות שמובא בהם דברי זוהר, או עלון פרשות שבוע שיש בהם זוהר, והרגשתי לא טוב לפעמים מיידית, ולאחרונה זה החמיר והפסקתי מייד כל דבר שיש בו סוד אפילו מילה אחת, לשמוע או לקרוא גם כשלא הבנתי...

כמו כן לקחתי על עצמי צום למחר בהתניה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שהעיקר הוא הצום והתשובה. אם הנושא של פרקי זוהר מפריעים לך, עדיף לא לומר אותם. העיקר הוא מעלת התשובה שמתבטאת בצום ותפילות. לכן יתכן שתבקש ממישהו שבקי ומבין את לשון הזוהר שיסביר לך לאט לאט. עד שתדע היטב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ