מלחמה ביצר הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/01/23 18:16 יח בטבת התשפג

שאלה

שלום ,

האם המלחמה ביצר הרע היא כל דקה? כל רגע? או פעם בכמה זמן.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בכל מקום ובכל זמן שהיצר הרע מתעורר צריך לתת לו מענה.

אם זה קורה בכל דקה - צריך מענה בכל דקה. אם זה קורה פעם בשבוע צריך מענה באותו מקרה שהיצר התעורר.

אתה מדבר על מלחמה - אני סבור שצריך להרבות שלום: גם בין אדם לחברו וגם בין אדם לעצמו.

בסופו של דבר היצר הרע הוא חלק ממני, אני לא רוצה ולא צריך להילחם עם עצמי. מלחמה היא פעולה שלילית, היא גוזלת הרבה כוחות ומשאירה משקעים,

עדיף שלא להילחם ביצר הרע, עדיף להתמודד אתו בדרכים אחרות. יש כל מני דרכים שלא להיכנע ליצר אבל בלי להילחם בו: להתעלם ממנו, להתחמק ממנו, לפתות אותו, לשכנע אותו לוותר...

אחת הדרכים הכי יעילות לסלק את היצר הרע, להגביר כל הזמן את היצר הטוב, כך סוגרים את הפתח של היצר הרע...

לסיכום הדרך הנכונה היא להגביר את היצר הטוב בכל דקה ובכל רגע.