האם מותר לעבור לגור במדינה אחרת?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/01/23 01:26 כו בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

האם מותר לעבור לגור במדינה אחרת לשם עסקים?

או האם מותר לעבור לגור במדינה אחרת באופן כללי?

תשובה

שלום רב

מי שגר בארץ ישראל זו מצווה גדולה ועצומה, ומעבר לכך, הוא נמצא בקירבה מיוחדת לרבונו של עולם.

על כן, למי שגר בארץ אסור לו לעבור ולגור בארץ אחרת באופן קבוע, שהרי יש כאן התרחקות מרבונו של עולם, וגם ביטול המצוה הגדולה של ישיבת הארץ. יש לציין שגם יציאה מהארץ על דעת לחזור איננה מותרת בכל מצב, אלא בתנאים מסוימים.

הרחבה אפשר לראות כאן: https://ph.yhb.org.il/06-03-09/#_te01ftn3_8

מוזמן מאוד להמשיך לשתף אותנו ולשאול. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בהצלחה!

טוביה

מוקד חברים מקשיבים