איחלתי לאדם משהו לא נעים, מתחרטת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/01/23 20:10 יח בטבת התשפג

שאלה

היי,

הבוקר הגיע אליי בעל מקצוע הביתה לבצע עבודה, שילמתי לו כמובן והלך לדרכו.

מאוחר יותר גיליתי שהשאיר לי המון בלאגן בבית ולא הייתי מרוצה מהעבודה שלו.

דיברתי עם חברה וסיפרתי לה בכעס על מה שקרה ונפלט לי איחול ״שלא תהיה לו פרנסה״, מיד חזרתי בי וביקשתי סליחה שבכלל הוצאתי את זה מהפה.

זה לא מרפה ממני, אני יודעת כמה קשה הוא עול הפרנסה,ֶאני עצמי גדלתי בבית שהיד לא הייתה משגת, כך שאני לא מאחלת את זה לאיש.

איך אני יכולה לכפר על הנאמר? לקחתי על עצמי להיזהר בלשון אבל עדיין מרגישה נורא

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאת מכירה בטעות ומתחרטת על כך, ועל כן בפעם הבאה שתתפללי תפילת שמונה עשרה, תאמרי לאחר מכן את הוידוי ובתוך הוידוי תזכירי גם את הדבר הזה, ותקבלי עליך שלא תעשי שוב דבר זה. וכדאי שגם תשתדלי לעבור על ספר שמירת הלשון של החפץ חיים, והקב"ה יקבל תשובתך באהבה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ