בת שקוראת לבן בשמו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/01/23 13:58 טו בטבת התשפג

שאלה

שלום לרב

דבר ראשון תודה רבה על כל מה שאתם עושים!!!!

הבנתי שיש עניין בצניעות לא לקרוא לבן זר בשמו הפרטי.

1. גבר זר הכוונה לזר ממש או בן שהוא לא אח?

2.אם שם של אדם הוא צינורות שפע וכשקוראים בשמו בעצם מורידים לו את השפע למה לא לקרוא לבנים בשמם הפרטי אם זה עושה טוב?

תשובה

שלום

1. בתחום הצניעות יש דברים שהם מוחלטים ולא משתנים (למשל איסור על מגע גופני בין איש ואישה לא נשואים ולא מהמשפחה), ויש דברים שהם מתייחסים לנסיבות (למשל האיסור לאישה ללבוש בגדי איש ולאיש ללבוש בגדי אישה, תלוי כמובן בהגדרה של אותו דור ואותה חברה מהם בגדי איש ואישה).

הקריאה בשם פרטי גם היא לכאורה שייכת לתחום השני.

הקשר באופן כללי בין איש ואישה שאינם נשואים ואינם מהמשפחה הקרובה צריך להיות ענייני בלבד, ולא כזה שיש בו קירוב דעת, ובטח לא קלות ראש או אינטימיות.

קריאה בשם הפרטי תלויה במה שמקובל באותו ציבור ואותה חברה. יש מקומות שבהם קריאה כזאת היא עניין אישי, ולכן אין לה מקום, ויש מקומות שבהם קריאה כזאת היא דבר ענייני ולא מבטא קירבה, ולכן שם אין בעיה בעצם הקריאה בשם (אבל גם שם כמובן חובה לשמור על צניעות ועל קשר ענייני בלבד).

2. אינני מבין בצינורות שפע, אבל באופן מעשי אנחנו פועלים על פי עניינים נגלים, כמו מה שהסברתי בסעיף הקודם.

כל טוב