למה חייבים לברך בקול?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/01/23 01:32 יז בטבת התשפג

שאלה

מדוע כשמברכים, למשל ברכת נטילת ידיים או המוציא, חייב להגיד את הברכה בקול, ולא בלב לעצמך בלבד.

תשובה

שלום לכן

את השאלה שלכן יש לחלק לשתים

את הברכה אי אפשר לברך בלב, משום שחובת הברכות והתפילות היא להגיד אותם בפה, ו'הרהור - לאו כדיבור דמי' - כלומר הרהור אינו נחשב על פי ההלכה כדיבור.

אמנם, אין חיוב להגיד בקול רם ואפשר לברך בדיבור שקט, אך כאשר יש שומעים העונים אמן, הרי שזה נותן חיזוק לברכה, ולכן יש מעלה לברך בקול ולאפשר לאחרים לענות אמן. במקום שאין אנשים או שהם לא יודעים שצריך לענות אמן, אפשר לברך בדיבור שקט לכתחילה

בהצלחה רבה ויישר כח על השאלה

טוביה

מוקד חברים מקשיבים