סוף העולם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/01/23 10:19 טז בטבת התשפג

שאלה

שלום רב

ראיתי שבתלמוד כתוב שבתחילת האלף השביעי העולם אמור להיחרב (שזה עוד 200+ שנים), אם זה ככה, מתי המשיח יגיע? חיכינו לו 2000 שנה ושהוא יגיע העולם יחרב מהר מאוד?מה אם כל הנבואות שאמורות להתרחש? הכל יהרס?

נגיד והוא יגיע השנה בעזרת השם, אז בית המקדש יהיה קיים רק עד שנת 6000 ואז הכל יחרב? כל התפילות של ה2000 שנה על הגאולה השלמה ובית המקדש וארץ ישראל השלמה ומלכות בית דוד ושלום עולמי, הכל יגמר בשנת 6000?7000?

אשמח לתשובה מסודרת כי זה מאוד מעסיק אותי

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אני מבין הטב את העובדה שהנושאים האלה מאוד מעסיקים, כי אנחנו רוצים מאוד לדעת מה יקרה בעתיד.

אולם, לצערינואין לנו שום מושג מה עתיד להיות בהמשך.

אנחנו לא מבינים מה בדיוק כתוב בתלמוד, ולא יודעים מתי תבוא הגאולה, וכיצד יבוא המשיח, והאם יהיה קץ להיסטוריה, או כל דבר אחר ביחס לכך.

לכן, אין לנו ברירה אלא להישאר עם חוסר הוודאות הזה, ורק הדורות שיחיו בתקופה הזו הם אלה שיידעו מה קורה.

כל טוב ושמחה בעולם כפי שהוא קיים היום.