תחום שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/01/23 19:47 טו בטבת התשפג

שאלה

שלום רב.

אני גרה ביישוב במועצה אזורית. באזור בו אני גרה יש 4 יישובים סמוכים זה לזה. ניתן להגיע מיישוב ליישוב בהליכה של פחות מ1.2 ק"מ מרגע היציאה מהיישוב.

בשבת אני ובעלי אוהבים לפעמים ללכת לטייל ביישובים אחרים. היישוב בו אנחנו גרים מאוד קטן ואין הרבה היכן לטייל בו.

האם מותר לנו לעבור מיישוב ליישוב ואז בתוך היישוב אליו עברנו לערוך טיול של כמה ק"מ ואז לחזור?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם 2000 אמה של יישוב אחד חופפים שטח יישוב אחר, אין היתר להמשיך ביישוב השני מעבר ל-2000 אמה של היישוב הראשון.

במקרה שלכם, אפשר לטייל בכל היישובים רק אם יש עירוב שמקיף את כל היישובים.

אם לכל יישוב יש עירוב נפרד אתם יכולים להתרחק 2000 אמה מהערוב שלכם, אבל לא יותר.

להרחבה, עיינו בקישור: https://ph.yhb.org.il/01-30-08/