לא מסתדרת עם אמא שלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/01/23 19:40 טו בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה ממש חשובה שאני לא מצליחה למצוא לה פיתרון … ה׳ הביא לי נסיון לא פשוט שלא מצליחה לעמוד בו … יש לי אמא שהיא מאוד עצבנית ,יש בה מידת הכעס.. עכשיו זה לא משו שניתן לשנות היא פשוט לא חושבת לפני שהיא מגיבה.. היא מאוד אימפולסיבית וישר מקללת ופוגעת.. מגיל קטן לא גידלו אותי באהבה ובנחת תמיד הרגשה שאני לא בסדר. שאני לא טובה. אתה יכול לתאר מה זה עושה לנפש עם השנים.. עכשיו יש מצווה חשובה של כיבוד הורים שאומרת ״עד היכן הוא כיבוד אב ואם אפילו נטלו כיס של זהובים שלו והשליכו בפניו לים לא יכלימם ולא יצער בפניהם ולא יכעוס כנגדם אלא יקבל גזירת הכתוב וישתוק ועד היכן מוראן אפילו היה לובש בגדים חמודות ויושב בראש בפני הקהל ובא אביו ואמו וקרעו בגדיו והכוהו בראשו וירקו בפניו לא יכלימם אלא ישתוק ויירא ויפחד ממלך מלכי המלכים שצוהו בכך שאילו מלך בשר ודם גזר עליו דבר שהוא מצער יתר מזה לא היה יכול לפרכס בדבר קל וחומר למי שאמר והיה העולם כרצונו.״. אבל זה פשוט לא אפשרי לשתוק! זה מכביד עלי אני בחוסר ביטחון בגללה מטורף. אין לי אפשרות לעבור דירה או לקנות להשכיר דירה כי אני לא נשואה. מה לדעתך אני צריכה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בלי קשר לכיבוד הורים. כאשר נמצאים עם אדם אחר שנוהג בכעס ומגיבים כלפיו בכעס, לא יוצרים הקלה של המצב אלא רק החמרה שלו.

כאשר תכעסי על אמך בחזרה - הבית יהיה גיהנום יותר לוהט, הוא לא יהפוך לגן עדן.

אני ממליץ לך לקחת יעוץ רגשי, כדי ללמוד איך להגיב נכון כלפי אמך. פסיכולוגית או עובדת סוציאלית קלינית, תדע ללוות אותך וללמד אותך להגיב חכם ונכון, בדרך שתהפוך את החיים שלך בבית ליותר נסבלים.

בנוסף, ממליץ לך ללמוד 'ימימה' - מקבלים בלימוד כזה כלים שמתאימים למצב שאת מתארת.

טיפול רגשי ולימודי ימימה יועילו גם לחזק את הביטחון העצמי שלך.